AB Skrot Johan Invest är huvudägare i den legendariska musikkrogen Engelen med tillhörande restaurang, Lounge och nattklubb. Engelen hör till Stockholms mest kända krogar och grundades 1969 av nöjesduon Hasse Wallmann och Bosse Parnevik. 

Således fyllde krogen femtio år anno 2019 och har med åren kommit att bli en central punkt i Stockholms nöjesliv med en väletablerad scen för såväl livemusik och liveunderhållning som kulturevenemang. Många är de artister som gästat Engelens scen, men bland dessa kan nämnas Lill-Babs, Charlie och Lennie Norman, the Boppers, Liverpool, the Animals, Leland Sklar, Peter Lundblad, Bengan Janson, Ann-Sofie von Otter, Linda Lampenius och Petter ... bara för att nämna några! 


Det var även på Engelen som pianovirtuosen Robert Wells’ karriär tog sin början när han redan som 15-åring - med nödvändig dispens - fick möjligheten att uppträda på piano på Engelens scen. Engelen har även slagits världsrekord i största antalet klippta Beatles-frisyrer och en rekordaspirant visslade i 18 timmar i sträck.

Engelen med tillhörande nattklubb Kolingen håller öppet alla dagar, året runt, med utmärkt kök och förstklassig underhållning. Besök gärna Engelens egen webbplats på www.engelen.se